fbpx

Bitumen / EPDM dakbedekking

Bitumen en EPDM zijn soorten dakbedekking die doorgaans worden gebruikt om platte daken mee te bedekken. Beide soorten materiaal hebben zo z’n voordelen.

 

Bitumen dakbedekking

Voor de aanleg van Bitumen op je dak is het raadzaam ten alle tijden een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Omdat het aanbrengen van Bitumen gebeurt met behulp van een brander is het beter om goed te weten waar je mee bezig bent. Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in twee soorten: APP en SBS. APP is beter bestand tegen hoge UV-straling dan SBS. SBS wordt over het algemeen ook alleen gebruikt als er een laag van een ander soort materiaal over de dakbedekking heen komt te liggen, zoals houten terrastegels.

Bitumen dakbedekking gaat ongeveer vijftien jaar mee voordat het vervangen moet worden.

EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber wat de laatste jaren erg veel gebruikt wordt. Het is een duurzaam materiaal dat wel tot vijftig jaar mee gaat. Na gebruik kan het voor 100% gerecycled worden, dus het is een bijzonder milieuvriendelijk materiaal.

De aanleg van EPDM kan gedaan worden zonder brander, waardoor er geen risico op brand is tijdens de aanleg van het platte dak.

Wil je meer weten over de verschillende soorten dakbedekking? Neem dan contact met ons op.

Terug naar Dakbedekking